Волинь Новини

У Луцьку російські ракети вбили трьох людей: всі подробиці

Під час масштабної повітряної атаки 15 серпня дві ворожі ракети влучили у промислове підприємство в обласному центрі Волині. Загинули троє людей, ще четверо – поранені, пише Сила правди.

Влада України сповістила про повітряну тривогу о 4:03. Вона тривала близько двох годин. За даними Командування Повітряних Сил Збройних сил України, загалом зафіксовано пуски щонайменше 28 крилатих ракет різних типів. Попри роботу протиповітряної оборони, «прильоти» сталися у семи областях України, зокрема, й на Волині.

За словами голови Волинської обласної військової адміністрації Юрія Погуляйка, російські ракети влучили в одне із підприємств промисловості у Луцьку. Внаслідок «прильоту» відбулося руйнування конструкцій підприємства та виникла пожежа. З-під завалів рятувальники дістали тіла трьох загиблих і деблокували одного постраждалого. Також відомо, що травми отримали ще троє людей. Наразі вони перебувають під наглядом медиків.

У Волинській ОВА «Силі правди» повідомили, що стан поранених стабільний, середньої тяжкості.

За словами міського голови Луцька Ігоря Поліщука, їхнє лікування та подальшу реабілітацію оплатять з бюджету. Також він зазначив, що родинам загиблих під час ранішньої атаки буде виплачено матеріальну допомогу по 200 тисяч гривень. Місто візьме на себе всі витрати на поховання.

«І загиблі, і постраждалі були працівниками звичайного промислового підприємства, яке виготовляло комплектуючі для автомобілів. Яке відношення воно має до військової промисловості – незрозуміло», – розповів Ігор Поліщук у телемарафоні «Єдині новини».

Як повідомляє обласна прокуратура, внаслідок обстрілу загинуло троє робітників – чоловіки 27, 52 та 55 років, усі вони жителі Луцька.

Наразі наслідки влучання ліквідували. На місці працювали 34 рятувальники, було залучено 11 одиниць техніки.

Рятувальники ліквідували пожежу та розібрали завали. Фото ГУ ДСНС у Волинській області.
На місцях влучання працюють усі необхідні служби. Фото ГУ ДСНС у Волинській області.

Як повідомляє Командування Повітряних Сил ЗСУ, Росія завдавала удару по Україні крилатими ракетами повітряного та морського базування. Із щонайменше 28 запущених – знищити вдалося 16.

Окрім Волині, влучання зафіксували у Львівській, Івано-Франківській, Дніпропетровській, Черкаській, Запорізькій та Донецькій областях. Кількість потерпілих встановлюється.