Волинь Новини

ТОВ «Волиньліс» з Франківською пропискою викупило майно Маневицького лісового господарства за сценарієм Звірівського

У Маневичах продали за понад 9 мільйонів групу нерухомого майна, яке перебувало на балансі місцевого лісового господарства.

Про це йдеться на сайті prozorro.sale.

На аукціон виставили побутове приміщення, лісосклад, столярний цех, ремонтну майстерню і цех переробки деревини. Початкова ціна лоту становила трішки більше 3 мільйонів гривень.

Переможцем визначили ТОВ «Волиньліс», яке запропонувало 9 601 000 гривень.

Як стало відомо, у приватні руки потрапили об’єкти Маневицького лісового господарства загальною площею 4276,9 кв. м.

Будівлі знаходяться у селищі Маневичі на вулиці Андрія Снітка, 31, 31з, біля автотраси Оконськ – Тоболи.

Варто відмітити, що юридична адреса Маневицького лісового господарства також є вулиця Андрія Снітка, 31.

 

Слід зазначити, що попередньо у аукціоні був інший переможець, який запропонував понад 20 мільйонів гривень, проте, невдовзі він зійшов з дистанції. Як йдеться на сайті прозоро Товариство з обмеженою відповідальністю «Балтом Україна» відмовилося підписувати протокол, чим був дискваліфікований і позбавлений права на участь у подальших аукціонах з продажу зазначеного об’єкту.

 

Що відомо про попереднього переможця?

ТОВ «Балтом Україна», зареєстроване на Львівщині 15 років тому, зі статутним капіталом 44 тисячі гривень. Фірма займається проектуванням, геологією та геодезією, надає послуги технічного консультування у цих сферах. Якщо взяти до уваги фінансову складову цього підприємства, то тут ситуація нестабільна, адже «Балтом Україна» погрузло у мінусах – чистий збиток станом на 2022 рік становив 437 900 гривень. Тому очевидно, що збиткове підприємство навряд змогло придбати за 20 мільйонів цілий комплекс споруд лісгоспу.

 

Дивлячись на це, ми не можемо, не згадати продаж Звірівського лісового господарства. Адже тут спостерігається аналогічна ситуація, коли з’являється учасник аукціону, який заявляє про в рази більшу ціну, аби перебити можливість купівлі іншим учасникам, згодом він відмовляється від масштабної покупки, а право на придбання цього комплексу переходить наступному підприємству.

Цього разу майстерні та цехи лісгоспу відійшли в приватні руки до ТОВ «Волиньліс».

Що ж відомо про «Волиньліс»?

Підприємство зареєстроване у Івано-Франківську, кінцевим бонефіціаром якого є Родзоняк Роман Ігорович, а керівником – Драгенич Андрій Ігорович.

«Волиньліс» з Франківською припискою – звучить дивно, чи не так?

 

Засноване підприємство у 2022 році, зі статутним капіталом 2 мільйони, основний вид діяльності якого – лісозаготівлі.

Пропри свій юний вік, підприємство доволі амбітне, адже це його одна з найбільших покупок за цілий рік. Варто додати, що ТОВ «Волиньліс» для участі в аукціоні надав фінансову звітність за І квартал 2023 року, оскільки період подачі фінансової звітності за 2 квартал 2023 року ще не настав. А щорічна фінансова звітність відсутня, тому що дата реєстрації ТОВ «Волиньліс» – 28.09.2022 року.

Що спонукає лісове господарство на Волині розпродувати нерухоме майно залишається тільки здогадуватися. Нині наша країна зіткнулася з випробуваннями у економічній сфері у різних галузях, але чи торкнулася ця криза ДП «Ліси України»? У нас сумніви…

Проте, що ліс, навіть у період війни, залишається одним із найприбутковіших галузей це однозначно. Тому, ймовірно, до таких ласих територій, мальовничих місць на Волині прикута неабияка увага людей з бізнесу, які ладні заробляти чималі кошти завдяки щедрим представникам лісового господарства.