Волинь Новини

Священник мп, який служив на Волині, засвітився на дорогому курорті в Туреччині

Скандальний митрополит, екс-намісник Києво-Печерської Лаври, колишній священник храму села Низкиничі Павло Лебідь засвітився на відео на дорогому курорті в Туреччині.

Ексклюзивні кадри неаскетичного способу життя VIP-монаха Лаври вдалося роздобути “5 каналу”.

На відео – люксовий відпочинок Паші Мерседеса, знятий у жовтні 2022-го. Саме в цей час митрополит божився, що їздив до Молдови на лікування. Ганна Рибалка – про подробиці таємної вечері апологетів рпц в Україні.

Море, пальми і попи УПЦ мп. Тиха компанія на чолі зі скандальним митрополитом московського патріархату Павлом Лебедем. Кому співають “многая літа” – невідомо. На відео, яке потрапило до “5 каналу”, – події початку жовтня минулого року. Коли екснамісник Лаври ще не був у СІЗО за обвинуваченнями у виправдовуванні російської агресії та розпалюванні релігійної ворожнечі.

То в чиїй компанії піднімає келих червоного скандальний митрополит? Крім Паші “Мерседеса”, бачимо ще сімох людей. За даними джерел “5 каналу”, крайній ліворуч – це, ймовірно, архімандрит Геронтій Борисевич – громадянин Казахстану, регент лаврського хору.

Далі за ним ліворуч – чоловік, дуже схожий на того, що палив клобуки – головні убори, які носять митрополити, на могилі покійного предстоятеля УПЦ мп Блаженнійшого Володимира. Обряд, що не має нічого спільного з релігією і вважається спробою зурочити конкретну людину. Це було в Києво-Печерській лаврі в січні 2023-го.

Чоловіка без бороди обізнані й опитані нами люди називають водієм Паші “Мерседеса”. Ймовірно, звати його Степан Казмірук. За даними ресурсу Youcontrol, на це ім’я зареєстрований благодійний фонд Святих благовірних князів Бориса та Гліба. За ним сидять два молоді парубки. Хто вони, наразі нам невідомо. Праворуч, поруч із Павлом Лебедем, – чоловік у блакитній сорочці. Ймовірно, лікар митрополита. За ним – один з архімандритів Лаври.

Як вдалося дізнатися “5 каналу”, вечеря відбувається в турецькому місті Белек, курорті неподалік Анталії. На березі Середземного моря в готелі Club Prive By Rixos Belek. Номери тут здаються щонайменше на п’ять днів і коштують від 450 до 660 тисяч гривень. Або від 12 до 17 тисяч доларів.

2 жовтня торік Павла Лебедя помітили на українсько-молдовському кордоні. Тоді правоохоронці перевіряли його шість годин поспіль. Сам митрополит російської церкви в України запевняв: поїхав до Молдови на діагностику.

Однак є й інша версія. Митрополит із Молдови рушив до Туреччини. Там VIP-монах міг зустрічатися з представниками російської православної церкви. Як відомо, 14 серпня збігає термін перебування Павла Лебедя в СІЗО. Ймовірно, адвокати продовжуватимуть переконувати суд – бути під вартою підзахисний не може. Бо потребує медичного догляду.