Волинь Новини

Селище міського типу Шацьк стане просто селищем

У Верховній Раді ухвалили закон про вирішення окремих питань адміністративно-територіального устрою України.  Згідно з документом, зміни торкнуться і селища міського типу Шацьк. Закон прийняли 28 липня. Він набере чинності через три місяці з дня офіційного опублікування.

Про це повідомляє Район.Шацьк.

Згідно із новим законом, в Україні ліквідовують статус селищ міського типу, натомість залишаються лише міста, селища та села:

  • місто має мати не менш як 10 тисяч населення.
  • селищем вважається населений пункт, де живе не менш як 5 тисяч людей.
  • село є населеним пунктом із загальною чисельністю жителів менше ніж 5 тисяч.

Відповідно до паспорта громади, який опублікований на сайті Шацької селищної ради у Шацьку живе 8785 осіб. Ця інформація актуальна станом на 2017 рік.

Офіційної актуальнішої інформації немає. Однак, у звіті Шацької лікарні, опублікованої на сайті селищної ради, йдеться, що у Шацькій громаді, станом на 1 січня цього року, поживає 16,2 тисячі населення, з них 31,5% – в селищі Шацьк. Тобто, в Шацьку зараз живе приблизно 5,1 тисячі осіб.

«Віднесення селищ до категорії сіл здійснюється Кабінетом Міністрів України у визначеному ним порядку на підставі подання відповідної сільської, селищної, міської ради», – йдеться у документі.

За новоприйнятим законом, міста належать до міських, а селища та села — до сільських населених пунктів.