Волинь Новини

Матір з Шаччини, яка ухиляється від батьківських обов’язків, попередили, що можуть вилучити дітей з сім’ї

Працівники служби у справах дітей Шацької селищної ради проінформували про роботу, проведену минулого тижня.

Про це інформують у Шацькій селищній раді, передає Район. Шацьк.

24 липня працівники служби у справах дітей Шацької селищної ради спільно з Надією Цюп’ях, психологинею відділу соціальних служб територіального центру, відвідали дитину-сироту, що проживає в селі Піща. Під час спілкування з дитиною та її потенційним піклувальником обумовлено основні вимоги чинного законодавства щодо встановлення піклування і з’ясовано думку дитини.

26 липня під час спільного виїзду працівники служби у справах дітей, відділу соціальних служб територіального центру та інспектор сектору ювенальної превенції в черговий раз відвідали дитину, що опинилась в складних життєвих обставинах, оскільки її мати ухиляється від виконання батьківських обов’язків. Громадянку О. попереджено , що в разі виникнення загрози життю і здоров’ю дитини служба у справах дітей зобов’язана буде вилучити дитину з сім’ї. З матір’ю проведено профілактичну бесіду та запрошено на комісію з питань захисту прав дитини.

Цього ж дня працівники служби у справах дітей спільно з Дмитром Пастернаком, інспектором сектору ювенальної превенції, та Богданом Штандером, поліцейським офіцером громади, перевірили стан дотримання норм законодавства щодо праці неповнолітніх в закладах торгівлі села Мельники.