Волинь Новини

Волинянка має у колекції понад шість тисяч вінтажних ляльок Барбі

Волинянка Людмила Моньє може похизуватися величезною колекцією вінтажних Барбі. Вона має їх тисячі: Teen Talk Barbie, Totally hair Barbie, Barbie Magical Hair Mermaid, Flight Time Barbie та чимало інших, які представлені у її магазині.

Таблоїд Волині розпитав дівчину про її захоплення, звідки прийшла ідея створити цю справу, чи є у Людмили Барбі, образи яких відтворювала Марго Роббі, та як доглядати за вінтажною лялькою.

У дитинстві в Людмили була одна-єдина Барбі, яку подарували батьки на п’ятий день народження. Дівчинка родом із невеликого містечка Любомль, і подивитися на справжню Барбі збігалися всі дівчата з двору. Але одного дня ту саму ляльку обстригла одна сусідська дівчинка, а обличчя змила ацетоном…

Коли ж Людмила стала дорослою і в неї народилася дочка, то ця дитяча травма не відпускала і вона почала шукати таку саму Барбі для доньки. А це виявилося не легко.

Сьогодні волинянка має у своїй колекції понад шість тисяч штук ляльок.

«Спочатку я мріяла зібрати «усі види Барбі», але після зібраних п’яти тисяч я зрозуміла, що це просто неможливо», – каже колекціонерка.

Людмила Моньє може похизуватися величезною колекцією вінтажних Барбі.

Людмила Моньє може похизуватися величезною колекцією вінтажних Барбі.

 

За її словами, вінтажні Барбі мають набагато кращу якість – вони міцні і у них детальний одяг з натуральних тканин, багато шовковистого волосся. Серед її експонатів – рідкісні не те що в Україні, але й у світі, які коштують понад 1000$.

«Наприклад, Фіолетова Русалонька 1993-го року. За нею полюють колекціонери з усього світу, а вона в Україні! Є також шикарні випуски: Барбі Фаберже чи Барбі Жозефіна, Барбі Королева Єлизавета, і цей список можна продовжувати безкінечно! Дуже цікавими були дитячі випуски, я маю на увазі Барбі для гри, для дітей. Барбі зі справжнім феном, який дмухав гарячим повітрям і змінював колір волосся ляльки. Діти аж пищали від таких штучок!

Унікальність їх у, тому що вони нові і одночасно старі. Найстарішій Барбі в моєму магазині близько 50 років. І вона досі в коробці! Тобто іграшку ніколи не відкривали 50 років. Уявляєте?», – розповіла Людмила.

На диво, війна не зруйнувала дітище Людмили. Це тому, каже вона, що дівчата зараз особливо гостро потребують позитивних емоцій.

А після виходу фільму про Барбі ляльки, яких відтворювала Марго Роббі, розлетілися по нових домівках просто за лічені секунди.