Важливо Волинь Новини

«Через культуру та освіту ми формуємо гуманітарну ауру, це теж боротьба з ворогом – силою духу, інтелекту!», – Ірина Констанкевич

27 липня, під час пленарного засідання Верховної Ради депутати  проголосували за відставку Олександра Ткаченка з посади Міністра культури та інформаційної політики. Відтак, відомство нині без очільника. «Нова людина, яка очолить Міністерство має бути зацікавлена у розвитку і підтримці культури, з беззаперечною проукраїнською позицією і твердим розумінням того, наскільки важливий культурний фронт, особливо у нинішніх умовах! Це багаторівневий оборонний механізм.», – сказала під час виступу за трибуною народна депутатка України Ірина Констанкевич.

 

Народна обраниця наголосила, що для ворога культура є інструментом впливу, рупором пропаганди, важлива зброя. Відтак, культурний фронт ми маємо захищати так само ревно, як і військовий.

 

«Новий керівник Міністерства культури має відстоювати достатнє фінансування культури, без вкладень у сферу, без її розвитку ми станемо маргіналами! Через культуру та освіту ми формуємо гуманітарну ауру, це теж боротьба з ворогом – силою духу, інтелекту!», – резюмувала Ірина Констанкевич.