Волинь Новини

Лучани збирають підписи за новий автобусний маршрут

На сайті Єдиної системи місцевих петицій з’явилася петиція про появу нового автобусного маршруту, який би з’єднав район вулиці Володимирської з вулицею Львівською.

Станом на 24 липня петиція набрала 58 із 300 необхідних голосів. Суспільне поспілкувалося з жителями Володимирської та міською радою.

Що кажуть лучани

Лучанка Людмила живе на вулиці Володимирській, а працює на вулиці Львівській. Щоб доїхати на роботу, каже жінка, виходить завчасно і добирається з пересадками. А це – додаткові витрати, говорить лучанка: “14 гривень звідси, 14 гривень з Львівської. Ну і назад так само”.

петиція про маршрут з Володимирської на ьвівську у Луцьку
Лучанка Людмила підтримала петицію про прямий маршрут з Володимирської на Львівську. Фото: Суспільне Луцьк

Лучанка Варвара більше 30-ти років живе на вулиці Володимирській. З її слів, прямого автобусного сполучення з вулицею Львівською бракує.

петиція про прямий маршрут з Володимирської на Львівську у Луцьку
Лучанка Варвара. Фото: Суспільне Луцьк

“До Львівської, щоб був транспорт, не було такого. Не маємо чим виїхати. Тим більше, що тут дачі, людей дуже багато. І хочуть їхати”, – говорить лучанка.

Реакція міської ради

На вулицях Володимирська і Львівська у Луцьку діє кілька маршрутів, що здійснюють перевезення пасажирів. Але прямого автобусу, який би сполучав ці райони, а жителі та гості міста доїжджали до місць призначень без пересадок – наразі немає, розповів Суспільному начальник відділу транспорту Луцької міськради Віктор Главічка.

начальник відділу транспорту Луцької міської ради Віктор Главічка
Начальник відділу транспорту у Луцьку Віктор Главічка. Фото: Суспільне Луцьк

Будемо розглядати такі варіанти з’єднання цих мікрорайонів прямим сполученням. Буде ситуація вивчатися. Можливо, десь якісь запити будуть від великих підприємств чи від заводу. Адже на мікрорайоні ЛПЗ є ряд таких великих підприємств, де значна кількість працівників працює”, – зазначив Віктор Главічка.

До кінця збору підписів залишилось 10 днів. Віктор Главічка каже: це питання будуть вивчати, навіть якщо петиція не набере достатньої кількості голосів. З його слів, якщо результати моніторингу покажуть необхідність, то відділ транспорту Луцької міської ради пропонуватиме перевізникам відкривати автобусний маршрут.