Волинь Новини

На Волині за смертельну ДТП батька неповнолітнього покарали умовно

На Волині судили чоловіка, який допустив п’яного неповнолітнього сина за кермо. Хлопець вчинив смертельну ДТП, у якій загинуло двоє людей.

Про це стало відомо з вироку Турійського району суду, – пишуть Волинські новини. 

6 березня п’яний Іван Б. допустив до керування автомобілем Skoda Octavia A5 свого неповнолітнього сина, який теж був у стані алкогольного сп’яніння. Чоловік знав, що його син не є водієм, оскільки не отримував посвідчення водія.

Поблизу села Старі Кошари Ковельського району неповнолітній, не впоравшись з керуванням легковика, виїхав за межі проїжджої частини та перевернувся. Один з пасажирів загинув на місці ДТП, ще один помер в реанімаційному відділенні Ковельського МТМО, а одного з потерпілих доставили до травмпункту.

Іван Б. у суді визнав свою вину, розповівши, що в той вечір вживав алкогольні напої у лісопосадці разом зі своїми знайомими. Він сказав своєму сину сісти за кермо, аби перегнати авто додому, але по дорозі вони вирішили заїхати на блокпост до товаришів. Поблизу села Старі Кошари його син, об`їжджаючи яму, не справився з керуванням, внаслідок чого автомобіль з`їхав у кювет та перекинувся. Двоє пасажирів загинули, ще один отримав тілесні ушкодження.

Чоловік зазначив, що власником автомобіля є він, але придбав його для сина на вісімнадцятиріччя. Коли допустив його до керування автомобілем, то знав, що він перебуває в стані алкогольного сп`яніння та не має права керування транспортними засобами, оскільки ще не закінчив навчання.

Потерпілі подали до суду заяву, в якій вказали, що не мають жодних претензій до батька неповнолітнього хлопця. Тож суд призначив йому покарання у виді двох років та шести місяців позбавлення волі, замінивши його на півтора року іспитового терміну.