Волинь Новини

Діти з Волинської області поїхали оздоровлятися до Польщі

Волинська обласна рада відправила дітей з Луцького району у подорож до Польщі.

22 липня діти вирушили з Луцька на оздоровлення за запрошенням голови Товариства Приятелів Дітей Сілезького регіону Яна Вєсьолека. Путівки отримали діти з родин загиблих воїнів, чиї батьки зараз у війську, з багатодітних і соціально незахищених сімей.

Про це повідомили на сторінці Торчинської громади у фейсбуці. Голова Волинської обласної ради Григорій Недопад також на свой сторінці у фейсбук поділився інформацією про поїздку, передає Район. Луцьк.

«З цією організацією  обласна рада має тісне партнерство вже понад рік. Попри те, що співпраця була започаткована у галузі позашкільної освіти, її керівник також постійно збирає та надсилає гуманітарні вантажі різноманітного спрямування», – пояснив Григорій Недопад.

Цього літа на відпочинок до містечка Калети вирушила уже друга група школярів. Це понад 40 дітей з громад області. Третя група, ще щонайменше пів сотні діток, поїде у мандрівку до Сілезії на початку серпня.

«Діти теж глибоко і важко переживають війну, а особливо ті, чиї батьки загинули або зараз на фронті. Тому для них це буде хороша нагода відволіктися, врівноважити емоції позитивом подалі від сирен і  тривожних новин.

Дякую нашим польським друзям за таку можливість. А також усім, хто долучився до організації поїздки, зокрема, керівникові міграційної служби в області Іванові Войцешуку за сприяння у виготовленні для дітей закордонних паспортів», – написав обласний голова.