Волинь Новини

Волинські правоохоронці затримали частину шахраїв-псевдопогуляйків

Правоохоронні органи вистежили і затримали частину шахраїв, які телефонували та писали підприємцям і волонтерам від імені голови Волинської обласної адміністрації Юрія Погуляйка. Це відбулося в Дніпропетровській області.

Про це повідомили у Головному управлінні Національної поліції у Волинській області, – пише Сила правди.

Шахраї навіть надсилали «офіційний лист», а потім телефонували з невідомого номера, представляючись головою обласної адміністрації чи його заступником, узгоджували деталі, обгрунтовували ті чи інші потреби. Такі факти викликали підозру у представників бізнесу. В обласній адміністрації спростували інформацію про будь-які подібні звернення:

«Запевняю, я, мої заступники не телефонуємо з метою збору коштів. Відповідних листів з рахунками також не надсилаємо. Ми неодноразово повідомляли про подібне в соцмережах та на сайті ОВА. Тому, будьте обачні. Кожним випадком шахрайства займаються правоохоронні органи. При отриманні подібних дзвінків, листів відразу повідомляйте поліцію», – прокоментував ситуацію голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко.

Встановленням осіб зловмисників одразу зайнялась волинська поліція, відкрили кримінальне провадження. Частину шахраїв вирахували 18 липня на території Дніпропетровської області.

«Проаналізувавши значний масив інформації, правоохоронці встановили, що до вчинення шахрайств від імені обласної адміністрації можуть бути причетними мешканці Дніпропетровської області. 18 липня на території цієї області працівники управління карного розшуку ГУНП та Луцького РУП провели санкціоновані обшуки. Під час обшуків вилучено мобільні телефони, банківські картки, флешки та інші речові докази. Триває пошук спільників, причетних до цієї шахрайської схеми», – розповів інспектор відділу моніторингу Луцького РУП Ігор Лівошук.

Також поліцейські мають докази, які свідчать, що шахраї виманювали гроші від громадян, представляючись очільниками адміністрацій інших областей. Зокрема, подібні дзвінки та повідомлення у Вайбері надходили жителям Чернігівщини.

За одним з номерів, який надали волонтери, «Силі правди» вдалося дотелефонуватися до зловмисників. Як ми розмовляли з шахраями – у матеріалі: «На Волині шахраї збирають гроші від імені голови військової адміністрації Погуляйка».