Волинь Новини

У центрі Луцька водій запаркувався посеред тротуару. Фото

14 липня 2023 року постановою Восьмого апеляційного адміністративного суду було задоволено апеляційну скаргу Департаменту муніципальної варти та скасовано рішення Луцького міськрайонного суду Волинської області у справі №161/7014/23 про скасування постанови про адміністративне правопорушення та прийнято нове рішення, згідно з яким Позивачу відмовлено у задоволенні позову, а постанову, винесену інспектором з паркування, залишено без змін, що в черговий раз підтвердило чинність та правомірність постанов інспекторів з паркування департаменту муніципальної варти.

Про це інформує Департамент Муніципальної Варти Луцької міської ради, – пише ВолиньUA.

Судом апеляційної інстанції при ухваленні рішення було повно та всебічно досліджено матеріали справи, аргументи апеляційної скарги та надані департаментом докази. Колегія суддів апеляційної інстанції наголосила, що зупинка, стоянка транспортних засобів є невід’ємною складовою організації дорожнього руху, тому, з метою зведення до мінімуму перешкод для руху усіх учасників дорожнього руху, зупинку і стоянку дозволяється здійснювати у спеціально відведених місцях, позначених відповідними дорожніми знаками або на узбіччі.

Також, апеляційний суд зазначає, що вимоги до стоянки транспортних засобів врегульовані параграфом 15 ПДР України, а не лише пунктом 15.10 ПДР, і повинні враховуватися у сукупності, а не вибірково, за бажанням особи, яка здійснила стоянку.

Транспортний засіб правопорушника марки «Chevrolet Cruze» був розміщений на тротуарі у місці, яке не позначено відповідними дорожніми знаками з табличками, що є порушенням п.15.10 «б» ПДР України та ч.1 ст.122 КУпАП, за що передбачено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 340 гривень.

Департамент муніципальної варти попереджає гостей та мешканців міста Луцьк, що інспекторами з паркування департаменту муніципальної варти щоденно проводяться патрулювання з метою виявлення та запобіганням адміністративним правопорушенням у сфері недотримання правил зупинки, стоянки, паркування.