Волинь Новини

За допомогу ухилянтам і корупцію на Волині затримали працівника селищної ради

На Волині затримали працівника селищної ради. Як повідомили в СБУ Волині, його підозрюють у отриманні хабаря і сприянні ухилянтам.

Як зазначили на сайті Нацполіції області – йдеться про 52-річного співробітника Цуманської селищної ради.

Суспільне звернулося за коментарем до голови селищної ради Анатолія Дорошука. Прізвище затриманого називати він відмовився і зазначив, що коментувати ситуацію мають лише правоохоронці. Згодом в СБУ уточнили, що затримали заступника керівника.

За даними СБУ, затриманий організував незаконний механізм виїзду за кордон ухилянтів і за гроші пропонував військовозобов’язаним сприяння у виїзді за кордон.

“Чиновник обіцяв вносити дані осіб до електронної системи “Шлях” та оформляти їх як водіїв-волонтерів, які нібито мають перевозити гуманітарні вантажі”, – додали правоохоронці.

З ухилянтів посадовець брав 300-400 євро. 13 липня посадовця затримали під час отримання коштів.

За допомогу ухилянтам і корупцію на Волині затримали керівника селищної ради
Посадовця Цуманської селищної ради затримали під час отримання хабаря. Фото: Служба безпеки Україні у Волинській області

Посадовцю повідомили про підозру за ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Йдеться про одержання неправомірної вигоди службовою особою. Вирішується питання про обрання правопорушнику запобіжного заходу.