Волинь Новини

Волинську депутатку оштрафували за порушення, пов’язані з корупцією

Рожищенський районний суд розглянув адміністративні матеріали, що надійшли з Управління стратегічних розслідувань у Волинській області, про притягнення до адміністративної відповідальності уродженки села Вишеньки, працюючої заступницею директора сільськогосподарського приватного підприємства «Вишеньки», депутатки Рожищенської міської.

Про це йдеться у постанові суду від 3 липня, передає Район.Рожище.

Жінка, будучи депутаткою Рожищенської міської ради, не повідомила Рожищенську міську раду про наявність у неї реального конфлікту інтересів під час голосування за рішення «Про передачу в оренду земельних ділянок для ведення товарного сільськогосподарського виробництва».

До того ж вона проголосувала «за», прийнявши рішення в умовах реального конфлікту інтересів.

На підставі цього документу сільськогосподарському приватному підприємству «Вишеньки», з яким підсудна має трудові відносини, надали в оренду земельну ділянку площею 20,5 гектара.

Крім того, депутатка голосувала за рішення «Про надання дозволу на розроблення технічних документацій із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) за рахунок невитребуваних (нерозподілених) земельних часток (паїв) СПП «Вишеньки», на користь СПП, з яким має трудові відносини.

Це стало підставою для подальшої передачі СПП в оренду земельної ділянки площею 24,4 га.

У судовому засіданні жінка свою вину в пред’явлених їй адміністративних правопорушеннях не визнала.

Вона надала показання, згідно з якими, вона не наділена будь-якими управлінськими повноваженнями та не впливає будь-яким чином на прийняття рішень керівництвом та власниками СПП, тому не мала будь-якого приватного інтересу та особистої зацікавленості у прийнятті рішень Рожищенською міською радою.

Мовляв, вказані рішення приймалися колегіальним органом, а не нею одноособово, тому вона не могла одноособово вплинути на результат голосування або на інших депутатів.

Прокурор у судовому засіданні підтримав свій висновок у адміністративній справі й просив визнати депутатку винуватою у вчиненні адміністративних правопорушень та призначити їй покарання у виді штрафу в розмірі 5100 гривень.

Суд постановив визнати жінку винуватою у вчиненні адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, за частинами 1, 2 статті 172-7 Адміністративного кодексу, та призначити їй покарання у 3400 гривень штрафу. Також вона має сплатити в дохід держави 536 гривень судового збору.

Постанова може бути оскаржена протягом десяти днів з дня її винесення шляхом подання апеляційної скарги до Волинського апеляційного суду. Станом на 11 липня такої скарги не реєстрували на порталі Судової влади України.