Волинь Новини

На Львівщині відремонтували міст на шляху до Волині

На дорозі “Ковель–Володимир-Волинський–Червоноград–Жовква” завершили ремонт моста через річку Болотня, що біля села Сілець. Рух авто через споруду відкритий в обох напрямках. Про це повідомили на Facebook-сторінці Служби автомобільних доріг у Львівській області.

Переправу звели у 1960 році. А вже за 15 років провели реконструкцію. Відтоді капітального ремонту не проводили, каже керівник Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області Олег Береза.

“Через суттєве навантаження на міст впродовж 48 років відбулося руйнування та розходження балок, деформація опор, пошкодження перильного та бар’єрного огородження. Крім цього, на мості була відсутня належна гідроізоляція, без якої споруда у високому вологому середовищі зазнає швидкого руйнування. Після проведення фахівцями відповідного обстеження 30 метрової споруди виявлено, що міст є обмежено працездатний та перебуває у ІV експлуатаційному стані”, — розповідає посадовець.

Міст після ремонту
Міст після ремонту. Служба автомобільних доріг у Львівській області

Під час ремонтних робіт фахівці посилили балки прогонової будови та відновили захисний шар, встановили підпірну стінку, влаштували накладну, а також перехідні плити. Також облаштували тротуари, огородження, нанесли розмітку та встановили дорожні знаки.

“Автошлях Р-15 має високе соціальне значення для Львівської та Волинської області. Ця дорога не лише з’єднує між собою ці два регіони, а також це туристичний напрямок. Оскільки є маршрутом до Шацьких озер Волинської області та до Жовківського замку – пам’ятки архітектури епохи ренесансу у Львівській області”, — йдеться у повідомленні.

На Львівщині відремонтували міст на шляху до Волині
Міст через річку Болотня. Служба автомобільних доріг у Львівській області

Ремонтні роботи виконали в межах експлуатаційного утримання споруди.