Волинь Новини

Волинянка обікрала квартиру і пішла в ресторан, а потім опинилася у СІЗО

Перебувала під домашнім арештом, прийшла в кафе, де побила чоловіка і вкрала в нього ключі, а потім обчистила його квартиру. Так зухвало повелася жінка в Нововолинську. Її пригоди продовжилися в ресторані, де вона розрахувалася чужими банківськими картками. Нині спритниця опинилася в слідчому ізоляторі.

Жінка каже, що в Нововолинську її багато хто знає, тому вона не хоче показувати своє обличчя, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс», – пише ІА Волинські новини.

Волинянка в кафе штовхнула чоловіка, той впав на підлогу, а вона почала його лупцювати ногами й руками. Вкрала в’язку ключів і подалася до квартири потерпілого. Відчинила вхідні двері, прошмигнула всередину та поцупила ключі від автомобіля Toyota Camry, ноутбук, акумуляторну батарею, дорожні сумки й навіть пральний порошок.

«Спричинила майнову шкоду на загальну суму 12 670 гривень», – вказано в ухвалі суду.

Не минуло й місяця, як жінка поцупила банківські картки, якими можна здійснити безконтактну оплату. І подалася до ресторану. Потім – у магазин та аптеку. Наступного ранку скупилася в алкомаркеті.

«Обвинувачується у вчиненні тяжких злочинів, за найтяжчий із яких передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до десяти років. Визнала свою причетність до інкримінованих злочинів, хворіє та потребує медичної допомоги, має сім’ю: дочку, співмешканця та його матір. Крім того, підозрювана повністю визнала свою вину у вчиненні кримінальних правопорушень», – зазначено в ухвалі суду.

Жінка вчинила 39 епізодів кримінальних правопорушень. Раніше її залишали під домашнім арештом.

«Саме під час дії вказаного домашнього арешту вона вчинила 16 епізодів кримінальних правопорушень. Вважаю, що вона далі буде вчиняти інші кримінальні правопорушення. Тому прошу залишити в силі рішення Нововолинського міського суду», – сказав прокурор Леонід Ліпейко.

Жінка та її адвокат просять змінити запобіжний захід на особисте зобов’язання або цілодобовий домашній арешт. Мовляв, тримати жінку під вартою занадто суворо.

«Вона щиро розкаялася, попросила вибачення, визнала вину та повернула викрадені речі. Тому сенсу вчиняти тиск на свідків у неї абсолютно немає. Також було зазначено, що особу притягали неодноразово до кримінальної відповідальності. Судимість уже була погашена чимало років тому», – зазначила захисниця Юлія Назарук.

Порадившись, судді вирішили, що наступні 60 днів жінка таки буде під вартою. Після завершення слідства вона ризикує провести за ґратами від семи до десяти років.