Новини

Ляшко побував у райлікарні на Поліссі

Як стало відомо, керівник МОЗу Віктор Ляшко відвідав Сарненську ЦРЛ та поспілкувався з черговим персоналом приймального, реанімаційного, кардіологічного відділень (кардіоцентру) та гендиректором лікарні.

 

Говорили про проблеми, які наразі найбільше турбують персонал лікарні. Очікувано, що найпопулярніше питання – розмір заробітної плати. Кошти для виплати зарплат лікарня отримує відповідно до Програми медичних гарантій від НСЗУ згідно підписаних пакетів, пише Рівне Вечірнє.

“З бюджету громади закуповуємо медичне обладнання та частково сплачуємо податки за лікарню. Міністр відзначив роботу нашого кардіоцентру. На сьогодні в ньому вже проведено понад 50 ангіографій та близько 30 стентувань. Зараз, аби залучити вузькопрофільних спеціалістів,  працюємо над розробкою відповідної міської програми з забезпечення службовим житлом лікарів”, – повідомляє Сарненська міська рада.

Міністр у свою чергу обіцяв допомогти Сарненській лікарні у забезпеченні обладнанням, медикаментами та витратними матеріалами для надання, ще більш якісних медичних послуг . До речі, цю лікарню на Поліссі  визначено, як «кластерну» це – багатопрофільна лікарня в межах госпітального округу, яка забезпечуватиме потребу населення в лікуванні найбільш поширених захворювань