Волинь Новини

Майно Луцької дитячої залізниці готують до передачі на баланс міста

Укрзалізниця найближчими днями звернеться до Уряду з проханням передати майновий комплекс Луцької дитячої залізниці на баланс з державної у комунальну власність, – розповів Суспільному розповів керівник департаменту економічної політики міськради Борис Смаль.

Зі слів посадовця, нині тривають перемовини з представниками Кабміну, аби пришвидшити цей процес.

Потрібно близько 20 мільйонів для благоустрою для початку робіт. Це вже рік цим підрахункам, можливі корективи будуть, але це не є критична сума, яка не підйомна для бюджету”, – сказав Борис Смаль.

Деякі роботи з благоустрою на території дитячої залізниці, яка не працює із 2020 року, уже розпочалися, – каже колишній працівник Андрій Радченко, який стежить за долею залізниці.

“Приходили залізничники, вони викошували тут траву, замінювали вікна, оскільки було багато скарг і до того були вандали, які це все нищили. Луцька дитяча залізниця була закрита з нібито збитком мільйон 853 тисячі гривень. І зараз не продовжує працювати, а продовжує загнивати”, – говорить лучанин.

Майно Луцької дитячої залізниці готують до передачі на баланс міста
Світлини, які Андрій Радченко зробив на початку літа, до початку робіт із благоустрою на дитячій залізниці. Фото Андрія Радченка

Зі слів директора департаменту економічної політики міськради, на території дитячої залізниці планують облаштувати навчально-туристичний центр, який згодом буде переданий Палацу учнівської молоді.