Волинь Новини

“Сади Перемоги”: в Луцьку облаштовують другий міський город

У рамках проєкту “Сади Перемоги” на території Луцького молодіжного центру почали облаштовувати другий міський город. Для цього виділили земельну ділянку площею 16 квадратних метрів, – розповіла Суспільному начальниця відділу управління сім’ї, молоді та спорту міської ради Заріна Дацик.

З її слів, ідейними натхненниками цього проєкту стали громадські організації “Нуль відходів Луцьк” та “Інститут транскордонних ініціатив”.

"Сади Перемоги": в Луцьку облаштовують другий міський город
Заріна Дацик. Фото: Суспільне Луцьк

27 червня восьмеро волонтерів упорядковували місце для майбутніх грядок. Зі слів волонтера Романа Мамосюка, тут зачистили територію від гілок, покосили траву, а також вирівнюють ділянку, перекопуючи землю.

"Сади Перемоги": в Луцьку облаштовують другий міський город
Волонтери працюють на ділянці. Фото: Суспільне Луцьк

На міському городі планують вирощувати зелень і трави. Його облаштовують за кошти спонсорів, розповіла голова громадської організації “Нуль відходів Луцьк” Катерина Демидюк, і точна суми, витраченої на проєкт, поки назвати не може.

"Сади Перемоги": в Луцьку облаштовують другий міський город
Катерина Демидюк. Фото: Суспільне Луцьк

“Тут не буде доступ усіх містян як в ЛНТУ минулого року, тут буде саме для молодіжного центру. Ми тут хочемо спробувати таку економічну складову розвивати, тобто вирощувати пряні трави і продавати їх в кафе на реалізації на чай”, – каже громадська діячка.

Відкриття міського городу у Луцькому молодіжному центрі планують на початок липня. Як додала начальниця відділу міського управління сім’ї, молоді та спорту Заріна Дацик, цей проєкт, окрім Луцька, планують також реалізувати у громаді.