Волинь Новини

Рожищенський край: депутати не стали виділяти землю громаді УПЦ МП

Після бурхливого обговорення громадськості депутати Рожищенської міської ради не стали підтримувати питання про надання земельної ділянки в постійне користування релігійній громаді УПЦ МП села Малинівка.

Проти проголосували усі присутні обранці громади під час 34 позачергової сесії 29 червня. Про це повідомляє Район.Рожище.

Нагадаємо, скандальне рішення земельної комісії із рекомендацією підтримати вказане питання викликало значний резонанс та палке обговорення у громаді.

Як розповіла виданню голова комісії Антоніна Клімчук, перед сесією організували повторне засідання земельної комісії, де усі присутні депутати проголосували за те, аби не рекомендувати до затвердження сесією проєкт рішення.

Цієї рекомендації одноголосно й дотримались обранці громади. Однак під час обговорення питання депутат Рожищенської міської ради Юрій Богун зауважив, що споруда церкви розміщена у селі незаконно і це питання також потребує належного врегулювання.

«Будівля УПЦ МП стоїть, а належних документів на неї нема. Постає питання законності цієї споруди», – сказав Богун.

Староста Переспівського округу, до якого входить село Малинівка, Віктор Лук’янчук каже, що у тамтешній релігійній громаді досі не знали, що мають негаразди з документами, а проблему виявили, коли виникла потреба у вже збудований храм провести світло. За його словами, прихожани там не збираються переходити до Православної церкви України та заперечують будь-який стосунок до Московського патріархату.