Волинь Новини

Залишила передсмертну записку і хотіла зустрітися з подругою: нові деталі моторошного самогубства дівчини у Луцьку

У Луцьку у мікрорайоні ЛПЗ молода дівчина стрибнула із даху девʼятиповерхівки. Медики намагалися її врятувати, однак не змогли. Як розповіли сусіди, це було самогубство із другої спроби: дівчина пробувала покінчити з життям днем раніше, але їй завадили і забрали у психлікарню.

Дівчина впала на траву. На місце прибули дві карети швидких, – розповіли у сюжеті 12 каналу.

«Медики близько години намагалися її врятувати, але на жаль вона померла. Зараз за цим фактом внесено відомості до єдиного реєстру досудових розслідувань», – розповіла речниця поліції Волині Ольга Бузулук.

Відомо, що дівчина із Володимира. Студентка. У цій багатоповерхівці, разом із хлопцем, трохи більше двох місяців винаймали квартиру. Сусіди на них не скаржились: кажуть, пара не шуміла, гучних компаній вдома не збирали, алкологем не зловживали.

Що ж стало причиною самогубства, сусіди не розуміють, щоб пара сварилась, кажуть, не бачили.

«В неї були якісь негаразди в особистому житті. Про це свідчить її передсмертна записка і її мобільний телефон перевірили поліцейські», – зазначила речниця поліції Волині.

Дивує й те, що дівчина напередодні самогубства запропонувала зустрітися подрузі. Коли ж та прийшла до її будинку – вона вже була мертва. Втім, покінчити із життям дівчина намагалась ще й днем раніше.

«Її зловили вчора. якось вмовили. Завезли в лікарню, а її відпустили. Нащо?», – дивуються сусіди.

Психологиня Леся Годз-Бурдуковська каже: людина, яка має намір вкоротити собі віку, зазвичай, показує це у своїй поведінці.

«Все починається елементарно з побуту, залишає комусь свої цінні речі, свого роду як складає заповіт або вже прощається», – розповіла психологиня.

Ознакою таких намірів можуть бути і кардинальні зміни у зовнішності. Якщо людина на такий крок вже наважилась, то від своєї ідеї навряд чи відмовиться.

«Для мене досить є дивно, що її відпустили, бо перший прояв суїциду – це є вагомим фактором, який свідчить, що в подальшому людина це зробить», – наголосила Леся Годз-Бурдуковська.

В психлікарні, куди дівчину забрали, пояснюють: вранці зібрали комісію, яка її оглянула. Тож підстав утримувати її у психлікарні надалі не було.

«Вона написала пояснюючу своєю рукою, написала розписку. Повністю мотивована поведінка і достатньо реальні плани на майбутнє», – зазначив лікар Ігор Яцків.

Психологиня ж каже, що люди, які мають думки про самогубство насамперед не відчувають підтримки від близьких.

Тож у такому разі варто із людиною поговорити, підтримати її і навіть запитати про це прямо. І якнайшвидше звернутися за допомогою до психолога. Тоді шанс врятувати життя – в рази більший.