Волинь Новини

«Ще не втратили жодної позиції на передовій»: 100 бригада ТРО Волині відзначає свою п’яту річницю

олинська 100 окрема бригада територіальної оборони сьогодні, 27 червня, відзначає п’яту річницю від дня створення.

Про це розповів Суспільному пресофіцер Сергій Хомінський. Нині військовослужбовці виконують завдання на сході України.

Від початку повномасштабного вторгнення бійці виконували завдання на українсько-білоруському кордоні в межах Волинської області. Третій місяць підрозділи бригади на передовій.

 

 

“За цей час не втратили жодної позиції, навпаки – поступово покращуємо своє тактичне положення”, – каже пресофіцер бригади Сергій Хомінський.

В одному з батальйонів бригади служить головний сержант на псевдо “Коливан”. Свого імені чоловік не називає. Каже: за місяць до війни вступив до лав Збройних Сил. Нині на автомобілі “Мустанг” виконує завдання поблизу лінії фронту. Машиною підвозить до передових позицій додаткові боєкомплекти, воду, харчі.

“Спеціалісти в Ковелі є, які змогли відремонтувати цей автомобіль. Він витримує прифронтове бездоріжжя”, – розповідає боєць.

Волинська бригада тероборони, як невід’ємна частина ЗСУ виконуватиме поставлені завдання до звільнення усіх окупованих територій. Ми не подаруємо ворогу жодного міста, села, клаптика священної української землі, – каже пресофіцер бригади Сергій Хомінський.