Волинь Новини

У Луцьку може зникнути гаряча вода

У Луцьку може зникнути гаряча вода через те, що 6% лучан не платить за тепло.

Про це йде мова у статті інтернет-видання “Сила правди”, яке поспілкувалося з директором ДКП “Луцьктепло” Іваном Скорупським.

«У межах Луцька на сьогодні майже 55 тисяч споживачів теплової енергії, тобто фізичних та юридичних осіб, які платять за опалення. Із них 41 тисяча отримують гарячу воду як комунальну послугу. Якщо подивитися на загальну статистику, вчасно платять 94% споживачів. Проте навіть борги решти 6% становлять критично важливу суму для підприємства», – каже директор «Луцьктепла» Іван Скорупський.

«Справно платять за ці послуги близько 94%. І ось ця недоплата в масштабах міста – це шалена сума насправді. Населення боргує підприємству за гарячу воду та за теплову енергію сумарно 183 мільйони гривень. В умовах війни за цей опалювальний період приріст заборгованості становив близько 30 мільйонів гривень. Усе це не дає нам можливості розрахуватися за газ. І в цьому найголовніша проблема», – пояснює посадовець.

Щоб зрозуміти, наскільки великі такі суми в масштабах підприємства директор розповідає про заплановані витрати на цьогорічну заміну зношених мереж: «Наприклад, ми у цьому році запланували замінити 3,4 кілометра теплових мереж. Це коштує на сьогодні до 20 мільйонів гривень. Тобто ви можете пропорційно порахувати, що могла би покрити така сума».