Волинь Новини

Під час танкового обстрілу загинув молодший лейтенант Олександр Волчецький

Під час танкового обстрілу під Берестовим Бахмутського району загинув молодший лейтенант із Володимирця Олександр Волчецький, 1977 року народження.

Трагічну звістку повідомляє видання «Володимирець.City».

«Цього чоловіка знає не лише Володимирець, а й увесь регіон, Україна. Він був знаним зварником-ковалем – з його рук виходили майстерні вироби з металу», – йдеться в повідомленні.

Навчався у Глухівському державному педуніверситеті у 2000-2005 роках. Працював раніше у Володимирецькому вищому професійному училищі 29.

Олександр виготовив вишукані вироби для Свято-Миколаївського храму ПЦУ у Володимирці, був волонтером-ковалем при виготовленні пам’ятного знаку Першому бою УПА у Володимирці.

А його ковані ворота, гойдалки, мангали з віртуозною ковкою тішать десятки господарів по всій Україні.

«Молодший лейтенант Олександр Анатолійович Волчецький, 04.06.1977 року народження, командир протитанкового взводу роти вогневої підтримки військової частини А3029 військової частини А4267, призваний на військову службу по мобілізації 11 січня 2023 року, – зазначається у сповіщені, яке було вручене військовим капеланом Миколою Юрахом, дружині Ірині.

– Внаслідок танкового обстрілу 21 червня 2023 року загинув, отримавши поранення несумісні з життям у районі населеного пункту Берестове, Бахмутського району, Донецької області».

Лише нещодавно, 4 червня, Олександр відсвяткував у бойових умовах свій день народження.

У вівторок, 20 червня, за кілька годин до загибелі, опублікував своє останнє відео, де з задоволенням продемонстрував погон з новим званням – молодший лейтенант.

Вічна пам’ять захиснику України!