Важливо Волинь Новини

Народна депутатка Ірина Констанкевич розповіла деталі утримання українських полонених в Угорщині

Як стало відомо, 20 червня Україна повернула додому трьох військовополонених з Угорщини.

Під час сесії ПАРЄ у залі був виступ Міністра закордонних справ Угорщини Петра Сійярто, у четвер запланований захід, приурочений військовополоненим та діям, які вчиняє проти них росія.

Міністр закордонних справ Угорщини  Петер Сіярто заявив, що офіційний Будапешт не причетний до передачі Росією Угорщині українських військовополонених: ці переговори вели “релігійні організації”. Раніше Єврокомісія закликала угорську владу до пояснень.

 

Відтак, народна депутатка Ірина Констанкевич прокоментувала утримання українських полонених в Угорщині у прямому етері єдиного телевізійного марафону.

“У четвер буде присвячений окремий захід про українських військовополонених. Росія порушує усі міжнародні конвенції і міжнародні угоди щодо військовополонених.

Якщо говорити про тих одинадцятеро, які утримувалися на території Угорщини, то справді там було більше невідомого, аніж відомого.

Наразі троє повернулися на Україну, щодо інших – з’ясовуються обставини.

Ми не отримали чіткої відповіді від пана Сійярто, який виступав в ПАРЄ.

Тому дипломати продовжують працювати над цим питанням. І воно є дуже непростим”, – зазначила політикиня.

Як у ПАРЄ відреагували на репліки міністра закордонних справ Угорщини Пеитра Сійярто?

“Цей виступ був брехливим, цинічним та маніпулятивним. Разом з тим, українцям вдалося взяти участь у обговоренні, зокрема член нашої делегації Юрій Камельчук  у своєму питанні окреслив комплекс проблем, які насправді існують у стосунках з Угорщиною, Білорусією, Росією.

Цей виступ не був підтриманий більшістю депутатів ПАРЄ, тому що вони однозначно розуміють позицію Угорщини. Проте, подекуди ми чули оплески”, – резюмувала Ірина Констанкевич.

Як відбувається Ваша комунікація в ПАРЄ? 

“Щодо комунікації на майданчику ПАРЄ поруч з публічною роботою дуже багато перемовин відбуваються за лаштунками. І не обов’язково що це мають бути прямі комунікації на основі політичних шруп, комітетів Тому через депутатів, які представляють Угорщину відбуваються діалоги”, – підкреслила народна депутатка.