Волинь Новини

П’ятьом волинянам Президент України посмертно присвоїв державні відзнаки

Відповідно до указу Президента України трьом загиблим військовослужбовцям з Камінь-Каширського району та двом з Луцька присвоїли посмертні нагороди – ордени “За мужність ІІІ ступеня”.

Троє воїнів з Камінь-Каширського району отримали посмертні нагороди від Президента України

Відзнаку вручили сім’ям полеглих воїнів: Петра Дем’яника з села Осівці, Олександра Карпіка з Каменя-Каширського та Василя Росинчука з села Мала Глуша, – повідомили у Камінь-Каширській військовій адміністрації.

П'ятьом волинянам президент України посмертно присвоїв державні відзнаки
Петро Демяник, Олександр Карпік та Василь Росинчук. Фото: Камінь-Каширська військова адміністрація

Начальниця районної військової адміністрації Ольга Ващук спільно з міським головою Віктором Пасем, в. о. начальника Камінь-Каширського районного територіального центру комплектації та соціальної підтримки Валентином Борухом відвідали сім’ї полеглих бійців.

У Луцькій громаді також нагородили родини загиблих військових відзнаками “За мужність”

П'ятьом волинянам президент України посмертно присвоїв державні відзнаки
Родини військовослужбовців з Луцька, які отримали нагороди бійців. Фото: Луцька міська рада

У Луцьку орденом “За мужність” ІІІ ступеня нагородили родини загиблих солдатів Анатолія Мартинюка та Олександра Кулі, – повідомили у Луцькій міській раді.

П'ятьом волинянам президент України посмертно присвоїв державні відзнаки
Дружина загиблого військового Анатолія Мартинюка та його старший син Дем’ян. Фото: Луцька міська рада

Також відповідно до наказу Міністра оборони України за особисту мужність і самовіддані дії медаллю “10 років сумлінної служби” посмертно нагороджено солдата Олега Лук’янчука.

Крім того, відповідно до Указу Президента України “Про відзначення державними нагодами” солдата Олега Лук’янчука нагороджено медаллю “Захиснику Вітчизни”.

П'ятьом волинянам президент України посмертно присвоїв державні відзнаки
Дружина солдата Олега Лук’янчука – Антоніна. Фото: Луцька міська рада

Також лист-подяку командира військової частини А0998 полковника Івана Голішевського вручили Катерині Тимошевій – дружині військовослужбовця Іллі Тимошева, який проходить військову службу за призовом по мобілізації у 24-й окремій механізованій бригаді імені короля Данила.

Довідково: Орден «За мужність» I, II, III ступеня — державна нагорода України, орден, який надається для відзначення військовослужбовців, працівників правоохоронних органів та інших осіб за особисті мужність і героїзм, виявлені при рятуванні людей, матеріальних цінностей під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, у боротьбі зі злочинністю, а також в інших випадках при виконанні військового, службового, громадянського обов’язку в умовах, пов’язаних з ризиком для життя.