Волинь Новини

Гучні святкування не на часі: як відзначають випускні у Луцьку

Випускні у школах за рекомендаціями Міністерства освіти України мають проходити згідно з вимогами воєнного стану, тобто, зважаючи на безпекову ситуацію.

Директор департаменту освіти Луцької міської ради Віталій Бондар у коментарі виданню ВСН зауважив: колективи шкіл самостійно вирішують, чи дозволяти проведення випускних вечорів та у якому форматі вони відбуватимуться.

«Для закладу освіти важливо вручити свідоцтва про освіту. Проведення випускних – це виключно бажання чи не бажання батьків відзначити випуск своїх дітей, формат також залишається на їхній розсуд», – наголосив він.

Більшість батьківських комітетів цьогоріч обирають поїздку на екскурсію, як спосіб відзначити випускний, замість традиційного святкування в кафе.

Людмила, мама випускника Луцького ліцею № 9 розповідає: дитинство наших дітей проходить у важкий час, тож хочуть подарувати їм позитивні емоції

«Ми замовили екскурсію до Львова. Більшість шкіл саме так відзначатимуть випускні, у форматі спільних мандрівок. Цікаво і з користю проведемо час разом, запам’ятаємо на довгі роки. Гучні святкування зараз недоречні», – вважає жінка.