Волинь Новини

З лікарні виписали чоловіка, якому понад два тижні тому у Луцьку пересадили серце. Відео

Понад два тижні тому 30-річному Олександру у Луцьку пересадили серце. а тепер молодого батька виписують з лікарні.

Як йдеться у відео Інституту серця МОЗ України, на виписку до Олександра завітав найголовніший відвідувач – новонароджений син разом із мамою. Чоловік у 30 років переніс трансплантацію серця.

Як зазначає завідувач відділення трансплантації серця в Інститут серця МОЗ України Гаврил Ковтун, це була непроста операція, яку провели у Луцьку. Молодий чоловік гарно себе почуває, тож лікар надіється, що і надалі результати трансплантації будуть такими ж гарними.

«Зараз ми можемо допомогти. Держава робить все необхідне для того, щоб допомагати людям, які потребують пересадки органів. А операції з трансплантації рятують не тільки життя, а й родини», – зазначив лікар.

Він також подякував колегам з Луцька за співпрацю, анестезіологам, реаніматологам, хірургам та бригаді медиків, яка працювала в операційній.

Лікарі відділення трансплантації серця мають чималу технічну базу, блискучі знання та досвід, всебічну підтримку на державному рівні, та готові оперувати найскладніших пацієнтів. Трансплантації в Україні не поодинокі, і ця галузь швидко прогресує та розвивається, зазначається у дописі.