Волинь Новини

Ломбард у Луцьку придбав крадений велосипед, а поліція розводить руками

Луцький ломбард придбав у наркозалежного крадений велосипед і відмовляється повернути його власниці, а поліція каже, що нічого вдіяти не може.

Відповідну історію опублікувала лучанка у мережі Фейсбук, – пише ВолиньUA.

Тетяна Гордіюк поділилася своєю історією у соціальній мережі Фейсбук в групі “Теревені про Луцьк”.

“25 травня 2023 року біля Луцького ліцею #23 був викрадений велосипед мого сина. Відразу повідомили поліцію, яка прибула через дві з половиною години. Незважаючи на це, менше ніж за добу мені повідомили, що крадія спіймали, але велосипед дитини у ломбарді, і якщо я хочу, то можу його викупити, бо злодій, який вкрав цей велосипед, немає змоги мені відшкодувати його, бо він наркозалежний і не так давно вийшов на волю.

Моєму обуренню не було меж, я маю свій велосипед, який в мене вкрали, ще й викупити. Подумала вихідні, і у вівторок 30.05 пішла у ломбард @Техноскарб, що на Винниченка з наміром викупити своє майно. Прийшовшо туди, працівники навіть не слухаючи, відразу сказали, що ми його продали, і якщо що то звертайтеся в поліцію. Слідчий за тиждень після цього, звернувся у ломбард, і вони все таки сказали, що дозволялть мені його викупити, майже за 4000 грн. При тому, що велосипед далеко не новий і трохи несправний. Я попросила слідчого, аби він сказав, щоб продали мені за ту ціну, за яку його продали…. На що була відповідь, я зробив все що міг. Відшкодування буде через суд в розмірі 5000 грн. Які мені ніхто не відшкодує, і велосипеда моя дитина теж немає, тому що поліція не може вилучити мій же велосипед навіть, як речовий доказ до суду. Ось така херня, малята. Я в розпачі… мені не вкладається в голові просто…. ті ломбарди торгують краденим, поліція знає, але немає повноважень, щоб щось зробити”.

Насамкінець дописувачка повідомила, що справа здається зрушила з місця. Проте довелося залучити адвоката.