Новини

Вода у Херсонській області потроху відступає, евакуація з лівобережжя провалена. – очільник ОВА

У Херсонській області після підриву Каховської ГЕС понад 30 населених пунктів залишаються підтопленими, але вода йде на спад. За ніч рівень води впав ще на 26 сантиметрів.

Про це повідомив глава Херсонської ОВА Олександр Прокудін у Telegram., передає Молодий Буковинець

“Підтопленими залишаються 32 деокупованих населених пункти. У воді – 3784 оселі, вода потроху відступає. На ранок її рівень становить 4 метри 19 сантиметрів. За ніч він знизився на 26 сантиметрів. На правобережжі евакуйовані 2716 осіб”, — розповів він.

Однак, на окупованому лівому березі Херсонщини такої позитивної динаміки немає.

“Зменшилась швидкість спаду води. Евакуація провалена. Окупанти відбирають у людей човни і самі обпливають затоплені будинки, забираючи майно, що вціліло. Російська тактика терору та грабунку вчергове проявилась”, — додав очільник ОВА.

Зазначається, що в регіон продовжує надходити допомога. Багато областей відкрили спеціальні гуманітарні штаби, куди привозять допомогу для Херсонщини. За словами Прокудіна, у ліквідації наслідків допомагають міжнародні організації, благодійні фонди та волонтери зі всієї України.

“Фахівці контролюють стан води у міських мережах, у населених пунктах, де поки немає централізованого водопостачання. Організовано підвезення бутильованої води. Лікарні забезпечені необхідними медикаментами. Ліки також надходять і в гуманітарних конвоях. Ситуація із захворюваністю в регіоні стабільна, випадків інфекційних хвороб немає”, — підсумував глава ОВА.