Волинь Новини

Первинку Камінь-Каширська перевірили на дотримання інфекційного контролю за туберкульозом

Як стало відомо, напередодні фахівці відділу інфекційного контролю та антибіотикорезистентності Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб провели моніторинговий візит до Камінь-Каширського центру первинної медико-санітарної допомоги.

Серед основних завдань таких візитів – інфекційний контроль за туберкульозом у закладах охорони здоров’я, зазначають у Волинському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Під час зустрічі спеціалісти Центру ознайомилися з діяльністю закладу, разом з медичними працівниками відділу інфекційного контролю опрацювали документацію, провели анкетування впровадження заходів з інфекційного контролю за туберкульозом, обговорили проблемні питання та надали рекомендації щодо ймовірних шляхів їх вирішення.

Фахівці нагадують, що туберкульоз — виліковне захворювання, успіх залежить від вчасно розпочатого прийому ефективних медпрепаратів та дисципліни пацієнта у дотриманні всіх рекомендацій лікаря та регулярному прийомі ліків. Спочатку хвороба може протікати приховано, і людина часто не звертає уваги на тривале погане самопочуття або намагається лікувати «застуду» та «кашель» самостійно. Тому будьте пильні до себе і не зволікайте зі зверненням до лікаря. В Україні лікування туберкульозу безкоштовне.