Волинь Новини

У луцьку подружжя знімало і продавало порно

У Луцьку за порнографію судять продавчиню мобілок, працівника СТО, студентку та безробітне подружжя.

Почалась історія із того, як кіберполіція виявила порноконтент на якому продавався трафік, – йдеться у сюжеті каналу Аверс.

Сліди привели до подружжя, яке мешкає у Луцьку. І схоже, в ході розслідування  виявили ще кількох фігурантів. З ухвал суду відомо, що в 2016 році лейтенант поліції відділу боротьби із кіберзлочинністю на Волині, моніторячи інтернет, виявив порноконтент, на якому продавався трафік.

У створенні такого контенту запідозрили подружжя волинянки та уродженця Криму. Інтимні фото та відео зі своєю участю вони розміщували на відповідних сайтах, згодом у цій історії кіберполіцейські вийшли на слід ще однієї персони.«Встановлено, що Особа 8 та Особа 9 спільно з гр. Особа 7 за грошову винагороду розповсюджують фото- та відеоматеріали порнографічного характеру за допомогою вебресурсів, адмініструванням яких займається останній. Також вищевказаний громадянин являється власником карткового рахунку, який використовує для отримання грошей за продаж трафіку на вищевказаних вебресурсах», – йдеться у справі.

В ході обшуків у фігурантів цієї історії серед вилучених вебкамер, ноутбуків та банківських карток знайшли предмети для інтиму, який, ймовірно, використовувався для створення порнографії. Захисники намагалися повернути вилучені та арештовані речові докази.

Загалом подружжю повідомили про підозру стосовно виготовлення та розповсюдження порнографії 25 лютого 2021 року. Згодом у цьому кримінальному провадженні за цією статтею через тиждень аналогічну підозру вручили продавчині мобілок. 17 березня таку ж підозру одержала студентка на той момент 4 курсу волинського вишу. А 16 серпня в цьому кримінальному провадженні вручили підозру водію на фірмі канцтоварів, уродженцю Рівненщини та чоловіку з Чернівців, який працює встановлювачем на автогазовому СТО. Щоправда, у рамках цього кримінального провадження, окрім статті, що стосується порнографії, в цих двох підозрах вже була і про відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом. Спочатку всім підозрюваним обрали запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту на 2 місяці. Подружжя його оскаржувало. Мовляв, доглядають бабусю і дідуся чоловіка, а ще збираються працювати, тому домашній арешт поставить молоду сім’ю у скрутне матеріальне становище. Згодом учасники цього кримінального провадження таки змінили «запобіжки» на особисте зобов’язання.

1 вересня 2021 року до Луцького міськрайонного суду з Волинської обласної прокуратури таки надійшов обвинувальний акт відносно усіх п’ятьох. Суди в цій справі про порнографію і відмивання доходів тривають і досі, щоправда, проходять вони за зачиненими дверима.