Новини

В Міноборони повідомили, яку частину Бахмута контролюють ЗСУ

Як стало відомо, українські військові контролюють околиці Бахмута на Донеччині – у південно-західній частині в районі “Літак”.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганни Маляр, передає Молодий Буковинець.

“Ми міцно тримаємо зайняті раніше панівні висоти на півночі та півдні від Бахмута. Водночас просування протягом вчора і сьогодні (26 і 27 травня – Ред.) призупинено з метою виконання інших задач”, – зазначила Маляр.

За її словами, наразі в місті та на флангах немає активних боїв. Російська армія вирішила зробити ставку на інтенсивності обстрілів. Протягом минулої доби на Бахмутському напрямку окупанти безуспішно наступали, але в цілому наступальна активність знижена.

“Ворогом зроблено ставку на завдання авіаційних ударів та інтенсивних артилерійських обстрілів. Вчора і сьогодні там немає активних боїв – ні в місті, ні на флангах”, – наголосила Маляр.

Нагадаємо, речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий заявив, що за минулу добу українські підрозділи змогли просунутись на деяких позиції на 350-400 метрів. На Бахмутському напрямку було знищено 54 окупантів, 84 поранили, знищена одна установка “Град”, три гармати, три БПлА та самохідний міномет та два склади.