Новини

Данілов пояснив розрахунки українських командирів щодо контрнаступу

Як стало відомо, Україна готова до контрнаступу проти російських військ, однак він ще не розпочався, хоча може стартувати в будь-який момент — “завтра, післязавтра або через тиждень”, дав зрозуміти секретар РНБО Олексій Данілов.

Про це пише НВ з посиланням на інтерв’ю Олексія Данілова ВВС, передає Молодий Буковинець.

У відповідь на запитання британського кореспондента про те, чи готові Збройні сили України до наступу, Данілов зауважив: “Ми завжди готові. Так само, як ми були готові захищати свою країну в будь-який момент. І це не питання часу”.

Коментуючи майбутній контрнаступ ЗСУ, секретар РНБО пояснив, що Україна усвідомлює “історичну можливість, яку ми не можемо втратити, щоб дійсно стати незалежною великою європейською країною”.

Саме тому, пояснив Данілов, “було б дивно” називати дати початку тих чи інших подій.

“Цього робити не можна… Перед нашою країною стоїть дуже відповідальне завдання. І ми розуміємо, що не маємо права на помилку. Це може статися завтра, післязавтра або через тиждень”, — додав секретар РНБО.

Олексій Данілов також відкинув припущення про те, що довгоочікуваний контрнаступ ЗСУ уже розпочався, заявивши, що “знищення російських центрів управління та російської військової техніки” залишається завданням Збройних сил України з 24 лютого минулого року.

“На цій війні у нас немає вихідних”, — сказав він.

За словами Данілова, сказав, ЗСУ розпочнуть наступ, коли українські командири вважатимуть, що “ми можемо отримати найкращий результат на даному етапі війни”.