Новини

Гірка втрата: на фронті загинув медик. ФОТО.

Як стало відомо, на війні загинув 46-річний військовий медик, старший лейтенант медичної служби Олександр Ірклієнко. Він був відомим на Львівщині лікарем-онкологом, після російського вторгнення добровільно пішов захищати країну.

Про це повідомляє Лубенська міськрада, передає ВСН.

Медик врятував багато українських військових, часто особисто вирушаючи у найгарячіші точки для порятунку поранених. Його життя обірвалося 19 травня. Військового лікаря  поховають у його рідному місті Лубни на Полтавщині.

Олександр Іванович Ірклієнко народився 1976 року в місті Лубни Полтавської області. Після навчання у місцевому медичному училищі він вступив до Львівського Національного університету ім. Данила Галицького.

Був лікарем-онкологом у Стрийській центральній районній лікарні, пізніше завідував урологічним відділенням. З 2018 року працював лікарем урологом в Києві.

Він з першого ж дня повномасштабного вторгнення РФ в Україну сам пішов до військкомату та вирушив на фронт бойовим медиком. Спочатку він був лікарем у військовій частині, пізніше – начальником медичної служби.

У період з січня по березень 2023 року він перебував на «нульовій» позиції, де відбувалися найактивніші бойові дії. Він врятував багато українських військових.