Новини

В Україні запустили нову вітрову електростанцію, яка стане найбільшою у Східній Європі

В Миколаївській області побудували нову вітрову електростанцію, яка стане найбільшою у Східній Європі. Про це повідомляє прес-служба Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження.

Йдеться про першу чергу станції потужністю 114 МВт. У планах ініціатора проекту – збільшити загальну потужність ВЕС до 500 МВт, що зробить її найбільшою в Україні та Східній Європі.

За словами голова Держенергоефективності Ганни Замазєєвої, це перша ВЕС, побудована під час і попри повномасштабну військову агресію Росії, передає Молодий Буковинець.

На своїй сторінці в Facebook Замазєєва написала, що перша черга Тилігульської ВЕС потужністю в 114 МВт, яка вже запущена, генеруватиме 390 млн кВт-год електроенергії на рік і забезпечуватиме енергією 200 тисяч домогосподарств. При цьому за рахунок генерації відновлюваної енергії викиди СО2 зменшаться на 400 тисяч тонн на рік.

“Попри війну українці продовжують робити масштабні проекти у відновлюваній енергетики. Ще один внесок на шляху до енергонезалежності та декарбонізації економіки! У надскладних умовах, під час енерготерору Росії”, – повідомила вона.