Новини

Українці за понад рік переказали з-за кордону 500 мільйонів євро

Після 24 лютого 2022 року люди з-за кордону намагаються допомогти багатьом українцям, зокрема фінансово. Вони переказують в Україну чималі суми.

Про це пише 24 канал з посиланням на TransferGo, передає Молодий Буковинець .

Міжнародний сервіс грошових переказів TransferGo проаналізував, як змінилися динаміка грошових переказів з-за кордону в Україну, починаючи з 24 лютого 2022 року.

Протягом 12 місяців від початку повномасштабного вторгнення Росії користувачі TransferGo здійснили більш ніж 5,5 мільйонів переказів коштів в Україну. Загальна сума переказів за рік сягнула понад 500 мільйонів євро.

“З перших днів війни ми стали свідками того, як люди з усього світу намагались підтримати Україну, надсилаючи заощадження своїм близьким та знайомим, а також благодійним організаціям. Як наслідок, кількість переказів в Україну за рік зросла на 30%”, ​— зазначив генеральний директор та співзасновник TransferGo Даумантас Двілінкас.

Маючи гостру потребу здійснювати миттєві та безпечні перекази додому, послугами TransferGo активно користувалися й українці, що були змушені покинути країну через війну. Так, за рік кількість українських користувачів сервісу зросла на 63% та сягнула позначки майже у 2,5 мільйони осіб.

Найбільше транзакцій було здійснено з 5 країн, серед них: Польща, Чехія, Литва, Угорщина, Німеччина. Значну кількість переказів українці також отримали з Великої Британії, Словаччини, Естонії, Данії та Франції.