Новини

У Сухопутних військах заявили, що зачистили від ворога ще 700 метрів під Бахмутом

Третя штурмова бригада у складі Сухопутних військ ЗСУ звільнила від ворога позиції під Бахмутом – 1730 м у довжину, 700 м вглиб.

Про це в Фейсбуці повідомляє 3-тя окрема штурмова бригада, передає Молодий Буковинець.

“Третя штурмова бригада продовжує вибивати окупантів із позицій під Бахмутом! 1730 м у довжину, та в глиб — ще 700 м зачищеної від ворога території”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що при спробі повернути відбиті раніше українськими бійцями позиції, підрозділи 72-ї бригади ЗС РФ зазнали поразки та були “розбиті у мотлох”.

“Лише за вчорашні бої було знищено 23 окупанта, а понад 40 стали “трьохсотими”. Ліквідовано і ворожу техніку, зокрема танки. Завдання виконано бійцями 2-го штурмового батальйону”, – повідомили в бригаді.

Командувач Сухопутними військами Збройних сил України, генерал-полковник Олександр Сирський побував на Бахмутському напрямку.

За його словами, під час роботи спільно з командирами детально спланували дії та подальшу стратегію: “Оборонна операція триває”.

“Попри те, що ми зараз контролюємо околиці міста, значення його оборони не втрачає сенсу. Надалі це надасть нам можливість входу в місто, коли відбудеться зміна оперативної обстановки на фронті”, – ще раз підкреслив він.

Раніше, Зеленський пояснив ситуацію навколо Бахмута і заяв росіян про захоплення міста.