Новини

Вимагають роздільних вагонів для жінок і чоловіків: петиція з`явилася на сайті Кабміну

На довгих маршрутах, коли є необхідність сну у купейних чи плацкартних вагонах, пасажири можуть відчувати дискомфорт через пасажирів протилежної статі.

У відповідній петиції аргументують це тим, що жінки часто стають жертвами нав‘язливої поведінки, умисних дотиків тощо. Подекуди трапляються випадки зґвалтувань, передає Рівне Вечірнє.

Авторка петиції Ольга Ожогіна  пропонує створити окремі вагони для чоловіків і жінок на маршрутах тривалістю від шести годин, а також при оформленні квитків додати фільтр «стать», щоб у людини була можливість вибрати.

Як жінки, так і чоловіки можуть відчувати потребу змінити одяг, що зробити у присутності представника іншої статі неможливо.

Виділення принаймні одного окремого вагона для жінок та одного вагона для чоловіків зможе зробити поїздки безпечнішими та запобігти негативному досвіду пасажирів. У зв’язку з цим просимо зробити це можливим. Петицію підтримали ГО “Дівчата”, спільнота “Жіноцтво” , загалом – понад 8 тисяч українців. Збір підписів триватиме ще 88 днів.