Волинь Новини

Волиняни разом із спільниками придумали схему втечі чоловіків за кордон

Як стао відомо, напередодні правоохоронці викрили групу осіб, які організували незаконне переправлення чоловіків через кордон України.

Схему втечі придумали й реалізували жителі Рівненщини, Волині та Львівщини, передає Рівне Вечірнє.

Вони залучили до своєї протиправної діяльності фіктивного підприємця-перевізника й вносили відомості щодо ухилянтів до ІС «Шлях» під виглядом водіїв цього підприємства. Військовозобов’язаним клієнтам оформлювали фіктивні договори працевлаштування, переправляли їх через державний кордон України та проводили з ними інструктажі під час виїзду. Пізніше учасники схеми завозили на територію України транспортні засоби, на яких виїхали «водії».

За свої послуги брали в середньому 4,5 тис. доларів США з особи. Наразі вже встановлено 14 військовозобов’язаних, які виїхали за межі України через фірму фігурантів, але назад не повернулись.

Правоохоронці, спільно з працівниками Рівненської обласної прокуратури, провели 13 обшуків у осіб, причетних до вчинення вказаних злочинів.

У них вилучили документацію, що підтверджує злочинну діяльність, чорнові записи, бухгалтерські документи, понад 800 тисяч гривень у різній валюті, а також 5 транспортних засобів, за допомогою яких чоловіків незаконно переправляли через державний кордон України.

Чотирьом фігурантам уже повідомили про підозру й обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення близько 500 тис. грн застави кожному.