Волинь Новини

Через відміну поїзда села на Волині опинилися в транспортній блокаді

Ряд сіл Старовижівської громади через відміну поїзда опинилися в транспортній блокаді, адже не мають автобусного сполучення з центром громади та району.

Про це інформує секретар Старовижівської ради, свободівець Анатолій ЛАВРИНЮК, – пише ВолиньUA.

Він зазначає, що на адресу Старовижівської селищної ради надійшли звернення від жителів населених пунктів нашої громади, а саме: с. Борзова, Нова Вижва, Мельники, Брідки, Рудка, Седлище, Черемшанка, Хотівель, смт. Стара Вижівка щодо ситуації, що склалася в зв’язку з відміненням курсування приміського поїзда Ковель-Стара Вижівка, Стара Вижівка -Ковель.

«Особливо гостро це питання стоїть для жителів сіл с.Мизове та с. Журавлине, оскільки дані села не мають ще й автобусного сполучення та фактично «відрізані» від центрів громади та району. Для збільшення пасажиропотоку, можна розглянути можливість продовження цього рейсу до с. Дубечне, що дасть можливість задіяти жителів сіл: Дубечне, Залюття, Чевель, Рокита, Лютка, Мокре, Текля.

Надзичайно, гостро це питання постало сьогодні в період воєнного стану, так як позбавляє можливості оперативно дістатися у визначене місце.

В зв’язку з вищевикладеним, у Старовижівській громаді просять директора виконавчого РФ «Львівська Залізниця» AT «Укрзалізниця» Юрія Іщука переглянути рішення щодо відмінення курсування приміського поїзда Ковель-Стара Вижівка, Стара Вижівка-Ковель.