Волинь Новини

У Луцьку банки і обмінні пункти відмовляються приймати доларові купюри старого зразка

У Луцьку банки та обмінні пункти відмовляються приймати у населення доларові купюри старого зразка.

Про це інформує власкор “ВолиньUA“.

До редакції видання звернулися лучани, які хотіли обміняти американський долар. Однак, люди мали у себе купюри номіналом 100 доларів США 1996, 2003 та 2006 року випуску. При зверненні в обмінні пункти власникам валюти навідріз відмовили у наданні послуг. Аргументація була така: ми такі купюри не купуємо.

Коли люди звернулися у банк (ним виявився державний Ощадбанк) – ситуація повторилася. У банку, щоправда, сказали, що не хочуть приймати банкноти зразка 1996 року випуску, оскільки потім їх ще потрібно продати клієнтам. А клієнти такі купюри купують не дуже охоче. Щодо банкнот від 2006 року випуску, то їх можуть взяти, але за умови, якщо вони мають хороший стан.

Приватні валютчики, які працюють у Луцьку, натякнули, що ажіотаж штучний. Хоча теж заявили, що вони купують долари 1996 року випуску неохоче. А якщо купюра хоча б трохи потерта, то можуть і не купити або пропонують придбати за зниженою ціною.

Така ситуація є абсолютно дивною і створює значні проблеми для населення. Адже НБУ не забороняв обіг доларів старого зразка. Так само ніде у постановах Нацбанку не йдеться, що дійсними є лише банкноти певного року випуску та які перебувають в ідеальному стані.