Волинь Новини

На Ягодині можливі черги через акцію протесту польських перевізників

На міжнародному пункті пропуску “Ягодин – Дорогуськ” прогнозують черги вантажівок й ускладнення руху через протест польських перевізників, який розпочався 4 травня, – розповіла Суспільному речниця Волинського прикордонного загону Маргарита Вершиніна.

Акція протесту відбувається в місті Дорогуськ Люблінського воєводства, тому польська сторона може призупинити оформлення вантажних авто на виїзд та в’їзд, – зазначили в ДПСУ. Станом на 15:30, сказала Маргарита Вершиніна, черг на польсько-українському кордоні не фіксують.

На в’їзд в Україну пропускатимуть лише ті авто, які перевозять гуманітарну допомогу, небезпечні вантажі та тварин. Водіїв вантажівок просять враховувати інформацію про можливі черги. Автобуси пропускатимуть в обох напрямках у звичному порядку.

Як поінформували в пресцентрі Укртрансбезпеки, станом на 9:00 4 травня у міжнародному автомобільному пункті пропуску “Ягодин – Дорогуськ” на виїзд з України через сервіс “єЧерга” зареєструвалися 1 959 автомобілів.

Протест польських аграріїв і черги на “Ягодині” у квітні

12 квітня на міжнародному пункті пропуску “Ягодин – Дорогуськ” прогнозували черги через протест польських аграріїв. Однією з причин протесту є збільшення обсягів української сільськогосподарської продукції на ринку сусідньої держави. Раніше таку акцію польські аграрії влаштовували в лютому цього року.