Важливо Волинь Новини

У Луцьку виставка «Колоритон» об’єднала випускників!

2 травня 2023 року у Галереї мистецтв ВО НСХУ міста Луцька відбулася знакова подія – виставка «Колоритон» творчих робіт випускників кафедри образотворчого мистецтва факультету культури і мистецтв Волинського національного університету імені Лесі Українки.

На виставці представлені твори живопису, графіки, декоративно-прикладного мистецтва. Автори-учасники показали сучасне прогресивне мислення, високий рівень професійного виконавства, синергію мистецтва та футурології.

Виставку відкривали Ректор ВНУ імені Лесі Українки Анатолій Цьось, декан факультету культури і мистецтв Віталій Охманюк, завідувач кафедри образотворчого мистецтва Ольга Каленюк, народний художник України, професор Тетяна Галькун.  Вони відмітили успіхи у творчих здобутках випускників кафедри. Мали слово самі учасники, які схвально відгукнулися на чудову ідею зібратися і показати своє бачення сучасного мистецтва.

На виставці було багатолюдно: керівники та викладачі коледжу мистецтв та художньої школи, їх вихованці, студенти сьогоднішні і випускники минулих років університету, директорка музею Лесі Українки Тетяна  Данилюк-Терещук, викладачі кафедри образотворчого мистецтва, художники Луцька, представники Волинського краєзнавчого музею, друзі учасників виставки «Колоритон».

Унікальність кафедри образотворчого мистецтва полягає у збереженні традицій академічного образотворчого мистецтва і у мотивації майбутніх митців до створення робіт сучасного мистецтва. Випускники довели, що не залежно від року випуску, вони спроможні працювати у різних техніках з різними матеріалами, у різних напрямках: від класики до постмодернізму.

Нова художня еліта Луцька народжується на таких творчих заходах!

Виставка «Колоритон» чекає на своїх глядачів, поціновувачів сучасного мистецтва по вул. Лесі Українки 24 «Галерея мистецтв» і триватиме до 12 травня 2023 року!