Новини

В Україні незабаром відбудеться перерахування пенсій: кому підвищать

Як стало відомо, влітку в Україні деякі категорії громадян отримають значне підвищення пенсії.

Про це пише ТСН., передає Молодий Буковинець.

Влітку для українців заплановано масштабне перерахування пенсійних виплат. Як наголошує видання “На пенсії”, підвищити щомісячну пенсію повинні пенсіонерам, що працюють, державних службовців, науковців і працівників органів місцевого самоврядування.

Зазначається, що перегляд грошових виплат передбачено на червень 2023 року. Пенсіонери, які працюють, можуть навіть отримати перерахунок пенсії з доплатою за три місяці. Йдеться про оплати, які пенсіонери повинні були отримати ще від 1 квітня, однак більшість оплат розпочнеться лише влітку.

За словами директорки Департаменту пенсійного забезпечення, страхових виплат, соціальних послуг і житлових субсидій та пільг Пенсійного фонду України Олена Охріменко, ці люди отримають гроші заднім числом у червні 2023 року.

Вона також пояснила, що звітна інформація за перший квартал 2023 року повинна надійти до органів Пенсійного фонду лише в другій половині травня. Тому українцям і доводиться так довго чекати на виплати.

Як зазначили у Міністерстві соціальної політики, 2023 року запланована велика індексація пенсій. Будуть переглядати виплати навіть тим громадянам, яким пенсії були встановлені ще за радянських часів і з тих пір не особливо росли.

Також повідомили, що пенсії українців повинні зрости і в липні 2023 року на 19,7%. Однак для різних категорій громадян сума підвищення в грошовому еквіваленті буде різною. В міністерстві уточнили, що розмір підвищення пенсійних виплат залежатиме від рівня початкової суми: чим вона вища, тим більше буде і зростання.