Важливо Волинь Новини

Мужньому воїну з Волині виповнилося б 50 років. ФОТО.

Лобанов Юрій Володимирович народився 29 квітня 1973 року у Ковелі. Навчався в школі №5.

У 1991 році з відзнакою закінчив Ковельське середнє професійно-технічне училище №7, де отримав спеціальність електрогазозварювальника.

З 1991 по 1993 рік проходив строкову військову службу. Працював у Ковельському управлінні газопостачання. Пізніше розпочав власну справу. У місті його знали як надійного виконавця робіт, професіонала, порядну людину.
З початку повномасштабного російського вторгнення в Україну – 25 лютого пішов до Ковельського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки, аби отримати повістку. Адже не міг вчинити інакше: його син Єгор — молодий офіцер вже самовіддано захищав рідну землю. Цього ж дня прибув у 6 прикордонний загін Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України для проходження служби за призовом під час мобілізації.

З 11 квітня солдат військової частини 9938, молодший інспектор прикордонної служби Юрій Лобанов безпосередньо брав участь у бойових діях в Донецькій та Луганській областях.

У липні приїхав у відпустку до Ковеля, щоб підлікуватися, відновитися і повернутися на передову.
Трагічно загинув разом з бойовим побратимом, ковельчанином Юрієм Кисляком 13 серпня 2022 року в автокатастрофі на Закарпатті, куди їхали на ротацію.

У нього залишилася дружина. Єдиний син у батьків Єгор загинув, захищаючи незалежність України, 28 лютого 2022 року під час спецоперації біля міста Токмак Запорізької області.

Похований поряд з сином на Алеї Героїв Ковельського міського кладовища.