Волинь Новини

На Волині поліцейський складав адмінматеріали на вигаданих порушників

Як йдеться у вироку Локачинського райсуду, чоловік обіймав посаду поліцейського з реагування патрульної поліції (не плутати з патрульною поліцією) Володимир-Волинського райуправління поліції.

Про це пише ZAHID.net.

Перший такий випадок, коли чоловік звітував про вигадане порушення, стався 25 листопада 2021 року. Тоді правоохоронець склав адмінпостанову на чоловіка за те, що той нібито курив і пив пиво на зупинці, а також гучно слухав музику. Таким чином поліцейський штучно завищував показники професійної діяльності.

Загалом всі порушення, які вигадував прапвоохоронець, були доволі подібні: він лише змінював марку пива або сигарет, або ж місце, де начебто перебували порушники. Дані про них посадовець вигадував. Останню липову постанову склав улітку 2022 року, після чого його викрили. Загалом поліцейський вигадав 36 адмінматеріалів.

У суді чоловік визнав провину, розкаявся і підтвердив, що справді вигадував порушення. Чоловікові призначили три роки тюрми, але від відбування покарання звільнили, обмежившись одним роком іспитового терміну. Йому також на рік заборонили працювати у правоохоронних органах.

Вирок наразі ще не набрав законної сили, чоловік може подати апеляцію.