Волинь Новини

У турійських депутатів забракло сміливості забрати землі у МП

Депутати Турійської селищної ради не захотіли позбавляти права користування земельними ділянками храми московського патріархату.

Про це стало відомо сьогодні, 25 квітня під час позачергової сесії селищної ради, – пише ВолиньUA.

Ініційований фракцією ВО «Свобода» проект рішення про розірвання договорів оренди землі з храмами МП не знайшов підтримки серед обранців громади, а апарат сільради взагалі самоусунувся від прийняття такого важливого рішення.

На сесійне засідання прийшло 15 депутатів, проте один з них так і не дочекався голосування, тому вирішували долю московсього патріархату 14 обранців. Керівництво громади в особі голови Олексія Безсмертного та секретаря Тамари Сичик теж не приймали участь у голосуванні. Як зазначають джерела, вони є палкими прихильниками МП та всіляко захищають діяльність цієї релігійної громади у Турійську.

Голова селищної ради Безсмертний під час «палкого» виступу став на захист московського патріархату та заявив, що не вбачає ознак колабораціонізму в діяльності цієї структури, тому аби не брати участі у голосуванні просто втік із сесійної зали. А секретар пані Сичик взагалі не явилася на засідання.

Зазначимо, що заборону землекористування церквами МП на Волині прийняли уже дві ради. У цих випадках це було одностайне рішення всіх депутатів – Володимирської та Нововолинської громад.

Не зважаючи на відсутність апарату Турійської сільради, присутні обрали головуючим сесією депутата від ВО «Свобода» Андрія Полячука та секретарем Наталію Поліщук. Проте, обранці провалили голосування за заборону користування землею храмами московського патріархату, адже з 14 присутніх лише 12 депутатів проголосували «за», 2 з них – «утрималися». Виходить лише 2 голоси не вистачило аби прийняти правильне доленосне рішення.

Як прокоментував для ВолиньUA Андрій Полячук цим рішенням депутати показали, на скільки вони «патріоти» своєї країни та усього українського. Попри війну з росією, окремі персони продовжують підтримувати кремль, відвідуючи храми МП.

«Такий ганебний результат голосування. Прикро, що це трапилося напередодні поїздки на схід до наших побратимів, які боронять українську землю. Підтримати це рішення дуже хотів наш депутат Василь Мазурик, який зараз служить у лавах ЗСУ та захищає кордони у складі 14 бригади. Хочу запевнити, що фракція ВО «Свобода» буде виносити цей проект рішення на наступну чергову сесію Турійської селищної ради. Ніхто не збирається здаватися. Не покладаючи рук, ми працюємо і продовжуємо наближати нашу перемогу. А всім іншим депутатам – ганьба. У них ще є час переосмислити своє рішення до наступної сесії», – зазначив пан Андрій.