Волинь Новини

У волинській громаді похвалилися плантаціями суниці-полуниці

Відповідно до стратегії розвитку Прилісненської сільської ради, а про неї йдеться, одним із ключових напрямків розвитку громади є органічне ягідництво

ТОВ «БІО БЕРРІ» на земельних торгах на початку 2022 року придбало право оренди земельної ділянки площею 14,5 га за межами села Карасин. Про це йдеться на фейсбук-сторінці Прилісненської громади.

— Незважаючи на російську агресію, підприємство із вірою в нашу Перемогу не побоялося вкладати інвестиції на створення нових ягідників та, відповідно, нових робочих місць для 50-70-ти жителів села Карасин. Минулого року була окультурена ділянка та посіяна гречка, як попередник. Цієї осені вже збиратимуть врожаї суниці альпійської, полуниці та малини, — йдеться на сторінці громади.

 

Минулого року була окультурена ділянка та посіяна гречка, як попередник. Цієї осені вже збиратимуть врожаї суниці альпійської, полуниці та малини.

Приємно радують око дбайливо розмальовані будиночки, споруджені для робітників та підсобні приміщення, вміло упорядкований ландшафт.

 

У майбутньому планується, зі слів керівника, облаштувати рекреаційний центр для подоружуючих, адже поруч дорога регіонального значення Луцьк-Любешів-Держкордон.