Волинь Новини

Керівник військової розвідки Естонії назвав точну дату контрнаступу ЗСУ

Контрнаступ ЗСУ може початися вже 9 травня, якщо цьому сприятиме ситуація на фронті та погода. Таке припущення зробив очільник розвідувального центру Міноборони Естонії полковник Марго Гросберг.

Про це повідомляє ERR.

Гросберг заявив, що до цього часу погода була більш сприятливою для оборонних дій, а спостереження з повітря та авіаудари були ускладнені через низьку хмарність. На його думку, наступний тиждень навряд чи принесе дуже великі зміни

Відтак, очільник естонської військової розвідки припустив, що контрнаступ ЗСУ може розпочатися 9 травня. Також він зауважив, що планування «символічних» дат більш характерне для РФ.

 «Щодо 9 травня я наголосив, що Україна – це дуже різний регіон, особливо північний схід і південь України, де багато що залежить від погоди. Цього тижня йшов дощ, наступного тижня буде дощ. Пройде ще три тижні, ці дати стануть неактуальні», – заявив він.

За словами Гросберга, росіяни також посилено готуються до контрнаступу ЗСУ, особливо в районі Запоріжжя та Херсона, – окупанти будують оборонні споруди.

Він також звернув увагу на те, важливо наскільки підрозділи встигають разом натренуватися перед активним наступом і військовими діями, адже це найважливіший нюанс стратегічного успіху.

Як приклад Гросберг навів те, що Росія не змогла змусити свої сухопутні та повітряні сили діяти разом

«У випадку будь-яких операцій, особливо наступальних, надзвичайно важлива синхронізація різних видів сил як у часі, так і в просторі», – додав він.

Також він наголосив, що головне – це те, як українські підрозділи тренувалися останні місяці.